Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Uw specialist in kwalitatieve akoestische oplossingen

Last van galm, lawaai of storende geluiden? Dan bent u aan het juiste adres. De zeer hoge absorptiewaarde van onze producten zorgt voor een optimale akoestiek binnen elke ruimte. Met onze 25 jaar ervaring kunnen wij u bovendien niet enkel rust en privacy beloven, maar ook een esthetisch perfect geïntegreerde oplossing.

Wij gebruiken enkel hoogwaardige materialen, onze producten zijn door erkende labo’s getest, onze profielen door onszelf ontwikkeld. Daarom kunnen we u een volledige garantie bieden op de kwaliteit en werking van onze producten. Alles wordt bovendien in ons eigen atelier gemonteerd en door onze eigen vakmannen geplaatst.

Met andere woorden: kiest u voor COUST, dan kiest u voor kwaliteit.

  • Lawaai
  • Galm
  • Spraakprivacy

Laatste blogberichten

Hoe werkt ons gehoor?

Hoe werkt ons gehoor?   Mensen ervaren geluid niet simpelweg als een enkele toon, maar eerder als een samensmelting van verschillende frequenties (toonhoogtes) en het geluidsdrukniveau van die frequenties.   Wanneer geluidsgolven ons oor bereiken, worden ze opgevangen door het buitenoor en via de gehoorgang geleid naar het trommelvlies. Het trommelvlies begint dan te trillen, in overeenstemming met zowel de frequentie als de intensiteit van de geluidsgolven.   De trillende bewegingen van het trommelvlies worden vervolgens doorgegeven via drie kleine gehoorbeentjes in het middenoor, namelijk de hamer, het aambeeld en de stijgbeugel. Deze gehoorbeentjes fungeren als geleiders en dragen de trillingen verder naar het binnenoor. Binnen het binnenoor ondergaan deze trillingen een omzetting in elektrische signalen. Deze elektrische signalen worden uiteindelijk via de gehoorzenuw naar de hersenen gestuurd, waar ze worden geïnterpreteerd als geluid. Zo krijgen we de mogelijkheid om te horen en geluiden waar te nemen.  

Lees artikel

Galm in een kerk: hoe los je dit op?

Het akoestisch probleem in een kerk Kerken zijn vaak imposante gebouwen met elk een eigen, unieke akoestiek. Dit komt omdat de architectuur van een kerk er vaak op is ingesteld om samenzang en orgelspel mooi te laten klinken. Een natuurlijke galm is hierbij dan ook erg mooi. Maar de hoge plafonds, gewelven en glaspartijen zorgen jammer genoeg ook vaak voor té veel galm. Hierdoor wordt de spraakverstaanbaarheid van een spreker of een koor gemakkelijk verstoord. Dit is natuurlijk erg jammer, want geluid is één van de belangrijkste onderdelen in een functionele kerk. Sprekers moeten goed verstaanbaar zijn en zang en muziek moeten kunnen inspireren en overtuigen.  De kerk als een multifunctioneel gebouw Tegenwoordig worden kerkgebouwen ook steeds vaker gebruikt voor concerten, workshops, tentoonstellingen, … En een aangepaste functie veronderstelt ook een aangepaste akoestiek. De uitdaging is vaak het reduceren van de galm zonder de voordelen van de mooie klankkast verloren te laten gaan. Het oordeelkundig aanbrengen van geluidsabsorberende materialen op de juiste plaats in de ruimte is dan ook erg belangrijk.

Lees artikel

Realisaties in uw sector

Elke klant en situatie is uniek. Daarom biedt COUST op maat gemaakte oplossingen aan om de akoestiek in uiteenlopende situaties te verbeteren. Bekijk hieronder een kleine selectie van onze gerealiseerde projecten.

Download onze brochures

X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: