Herenhuis Elsene

Herenhuis Elsene


Het probleem

Eind 2017 werden we opgebeld door de eigenaars van een prachtig gerenoveerd herenhuis. Ze woonden er al enige tijd maar konden er jammer genoeg niet ten volle van genieten. Het probleem? De vele geluidsreflecties op de hoge plafonds en bepleisterde muren. Een gekend probleem in gerenoveerde en nieuwbouwwoningen waar wij reeds veel ervaring mee hebben opgebouwd. De smaakvolle inrichting van de woning vereiste een onopvallende integratie in het bestaande interieur. Een kolfje naar onze hand.

De oplossing

In de leefruimte plaatsten we 15 m² van onze akoestische materialen om de galmtijd van 1,2 seconden terug te dringen naar een optimale galmtijd van 0,8 seconden. Hierbij moesten we rekening houden met de originele architectuur van het pand: we werkten tussen de sierlijsten in en verwijderden enkele rozetten in het midden van de plafonds. Zo konden we de elektrische kabels van de verlichting gemakkelijk doorheen onze panelen leiden en een naadloze uitvoering voorzien. In de keuken deden we de galmtijd van 1 seconde naar 0,8 seconden dalen.

We zijn absoluut tevreden over de professionele manier waarop de plaatsing is gebeurd. Het resultaat is verbluffend en ook heel mooi.

Particulier Elsene

Het resultaat

Boven de eettafel – een efficiënte plaats om geluid te absorberen – plaatsten we een akoestisch plafondpaneel (COUSTceiling) tussen de moulures. Het originele rozet midden op het plafond werkten we weg, en de elektrische kabels van de prachtige hanglamp voerden we doorheen het paneel. Naast de haard plaatsten we een bijkomende, kleinere COUSTceiling. Ook het akoestische plafondpaneel boven het keukeneiland werd voorzien van drie doorvoeren voor verlichting. Een mooi voorbeeld van de werkwijze van COUST: hoge kwaliteit gecombineerd met een superieure afwerking, dit alles perfect geïntegreerd in het bestaande interieur.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

We leveren en plaatsen aan dezelfde prijs in heel België en Noord-Frankrijk.

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: