Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Welkom bij COUST acoustics

Uw specialist in kwalitatieve akoestische oplossingen

Last van galm, lawaai of storende geluiden? Dan bent u aan het juiste adres. De zeer hoge absorptiewaarde van onze producten zorgt voor een optimale akoestiek binnen elke ruimte. Met onze 25 jaar ervaring kunnen wij u bovendien niet enkel rust en privacy beloven, maar ook een esthetisch perfect geïntegreerde oplossing.

Wij gebruiken enkel hoogwaardige materialen, onze producten zijn door erkende labo’s getest, onze profielen door onszelf ontwikkeld. Daarom kunnen we u een volledige garantie bieden op de kwaliteit en werking van onze producten. Alles wordt bovendien in ons eigen atelier gemonteerd en door onze eigen vakmannen geplaatst.

Met andere woorden: kiest u voor COUST, dan kiest u voor kwaliteit.

  • Lawaai
  • Galm
  • Spraakprivacy

Laatste blogberichten

Galm in een kerk: hoe los je dit op?

Het akoestisch probleem in een kerk Kerken zijn vaak imposante gebouwen met elk een eigen, unieke akoestiek. Dit komt omdat de architectuur van een kerk er vaak op is ingesteld om samenzang en orgelspel mooi te laten klinken. Een natuurlijke galm is hierbij dan ook erg mooi. Maar de hoge plafonds, gewelven en glaspartijen zorgen jammer genoeg ook vaak voor té veel galm. Hierdoor wordt de spraakverstaanbaarheid van een spreker of een koor gemakkelijk verstoord. Dit is natuurlijk erg jammer, want geluid is één van de belangrijkste onderdelen in een functionele kerk. Sprekers moeten goed verstaanbaar zijn en zang en muziek moeten kunnen inspireren en overtuigen.  De kerk als een multifunctioneel gebouw Tegenwoordig worden kerkgebouwen ook steeds vaker gebruikt voor concerten, workshops, tentoonstellingen, … En een aangepaste functie veronderstelt ook een aangepaste akoestiek. De uitdaging is vaak het reduceren van de galm zonder de voordelen van de mooie klankkast verloren te laten gaan. Het oordeelkundig aanbrengen van geluidsabsorberende materialen op de juiste plaats in de ruimte is dan ook erg belangrijk.

Lees artikel

Akoestiek in openbare ruimtes verbeteren met COUST

Wanneer we ons een openbare ruimte voorstellen, denken we meteen aan een grote hal met een hoog plafond. Kortom, een ruimte waarin veel mensen tegelijk binnen moeten kunnen en die toch luchtig aanvoelt. Die ruimtelijkheid en hoge plafonds kunnen echter heel nefast zijn voor de akoestiek in de ruimte. Dergelijke situaties vinden we terug bij inkomhallen (van de luchthaven, het ziekenhuis, …), foyers, bibliotheken, gemeentehuizen etc. We kennen deze ruimtes dan ook meestal niet als oases van rust… Maar het kan! Het komt er enkel op aan om voldoende absorberend materiaal van hoge kwaliteit te plaatsen op de juiste plekken, en op die manier de geluiden in de ruimte te dempen.

Lees artikel

Realisaties in uw sector

Elke klant en situatie is uniek. Daarom biedt COUST op maat gemaakte oplossingen aan om de akoestiek in uiteenlopende situaties te verbeteren. Bekijk hieronder een kleine selectie van onze gerealiseerde projecten.

Download onze brochures

X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: