Akoestiek in openbare ruimtes verbeteren met COUST

Akoestiek in openbare ruimtes verbeteren met COUST

Wanneer we ons een openbare ruimte voorstellen, denken we meteen aan een grote hal met een hoog plafond. Kortom, een ruimte waarin veel mensen tegelijk binnen moeten kunnen en die toch luchtig aanvoelt. Die ruimtelijkheid en hoge plafonds kunnen echter heel nefast zijn voor de akoestiek in de ruimte.

Dergelijke situaties vinden we terug bij inkomhallen (van de luchthaven, het ziekenhuis, …), foyers, bibliotheken, gemeentehuizen etc. We kennen deze ruimtes dan ook meestal niet als oases van rust… Maar het kan! Het komt er enkel op aan om voldoende absorberend materiaal van hoge kwaliteit te plaatsen op de juiste plekken, en op die manier de geluiden in de ruimte te dempen.

Akoestische oplossingen op maat van COUST

De grote volumes van publieke ruimtes vereisen vaak een grote hoeveelheid akoestisch absorberend materiaal om de akoestiek daadwerkelijk te verbeteren. De unieke absorberende vulling van onze producten, met een dikte van 5 cm en een densiteit van 80 kg/m³ zorgt ervoor dat er van onze producten minder m² in de ruimte aangebracht moet worden dan van minder dikke en minder dense producten. Geen dunne plafondtegels of lamellen dus, maar wel enkele efficiënte, hoogabsorberende vierkante meters akoestisch materiaal van COUST met een hoge afwerkingsgraad doen hier hun werk.

In tegenstelling tot de meeste andere akoestische producten op de markt kunnen onze akoestische oplossingen op maat en gepersonaliseerd worden gemaakt. Geen wand- of plafondpanelen met standaardmaten dus, maar wel grootformaat akoestische plafondpanelen (COUSTceiling) zoals in de gemeenteraadszaal van Sint-Martens-Latem; of wandvullende wandbekleding (COUSTwall) zoals bij de Gemeente Zwijndrecht, al dan niet met print (zie bv. de refter van de Erasmushogeschool Brussel), zijn hier aan de orde! In zeer hoge ruimtes kunnen ook tweezijdig absorberende akoestische schermen (zoals COUSTbaffles) opgehangen worden aan het plafond om het geluid efficiënt en snel te absorberen.

En de kwaliteit?

Vergeet ook het esthetische aspect van onze oplossingen niet: de kwalitatieve, gepoederlakte aluminium profielen zorgen voor een strak kader waarin doeken egaal en naadloos worden ingespannen. Verlichting en andere voorzieningen kunnen doorheen onze grootformaat oplossingen gevoerd worden en uitsparingen kunnen worden voorzien voor deuren, ramen, balken, …

Contacteer ons!

Kortom: uw publieke ruimte kan er in één klap helemaal anders uit gaan zien en gaan voelen als u ons inschakelt om de akoestiek ervan te verbeteren. Geen plafond is ons te hoog, geen muur is ons te lang. Daag ons dus zeker uit met uw project! 

U kan hier een kleine selectie van onze realisaties in publieke ruimtes bekijken. U kan ons hier contacteren voor een vrijblijvende offerte.X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: