Gemeente Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht


Het probleem

Begin dit jaar nam de facility manager van de Gemeente Zwijndrecht contact met ons op. De vraag: of we de slechte akoestiek in de oude trouwzaal van het gemeentehuis onder handen konden nemen. Deze fantastisch mooie zaal vol authentieke elementen (kroonluchters, sierlijsten, …) zou in de toekomst immers dienst gaan doen als repetitielokaal voor de lokale muziekvereniging. Onze accountmanager ging langs om de situatie ter plekke te bekijken en een galmmeting uit te voeren.

De oplossing

Er werd besloten om de nagalmtijd van 1,7 seconden te reduceren naar een nagalmtijd van 1 seconde. Hiervoor zou 33 m² van onze hoogkwalitatieve akoestische materialen nodig zijn. In twee nissen plaatsten we telkens één grote ARTwall (akoestische wand) van 260 cm breed op 400 cm hoog. Vervolgens plaatsten we aan beide zijden van de klassieke kroonluchter een ARTceiling (plafondpaneel), evenwijdig met de sierprofielen aan het plafond.

 

Ik ben zeer tevreden over het resultaat en ook over de werkwijze van uw mensen. Het was in het begin wat zoeken om de materialen deftig boven te krijgen maar dat is uiteindelijk wel goed gekomen! Ik ervaar ook een grote verbetering van de galm.

Pedro De Bruyn - Gemeente Zwijndrecht

Het resultaat

De twee ARTwalls werden aangebracht van plint tot plafond en van muur tot muur. Door de kleur van het doek gelijk te maken aan de kleur van de muren creëerden we een strak, naadloos en onopvallend geheel met een zeer hoog akoestisch effect. Ondanks enkele uitdagende factoren (materialen en stelling moesten naar eerste verdieping zonder lift, plafondhoogte van 6 meter, …) slaagde ons team er alweer in om op slechts één dag een aangename akoestiek te installeren bij een derhalve tevreden klant.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: