Gemeente Assenede

Gemeente Assenede


Het probleem

Een tijdje terug werd het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Assenede gebouwd. Na hun intrek te hebben genomen in de nieuwe landschapskantoren was het voor de medewerkers al snel duidelijk dat het werken werd bemoeilijkst door de slechte akoestiek. De oorzaak? De imposante, acht meter hoge inkomhal met grote glaspartijen…

De oplossing

De galmmeting van een akoestisch ingenieur wees op een zeer hoge nagalmtijd van wel 2,3 seconde (!). De gemeente wilde deze nagalmtijd graag laten dalen naar 1 seconde, maar niet zomaar: er moest ook een garantie kunnen geboden worden dat het beoogde resultaat gehaald zou worden. En aangezien COUST de enige firma is die deze garantie kan geven, koos men natuurlijk voor ons! 

De akoestiek is fan-tas-tisch! Helemaal wat ik verwachtte en blij dat het ook de verwachtingen inlost… (…) Het personeel is alleszins overtuigd! Alvast bedankt voor de correcte planning!

Elke Vercruyssen – technisch projectleider

Het resultaat

De imposante inkomhal vereiste een imposante oplossing. Daarom stelden we voor om aan het hoge plafond een plafondpaneel (COUSTceiling) van wel 21 meter lang op te bouwen. We wisten dat dit veel kunst- en vliegwerk van onze kant zou vereisen, maar deinsden hier niet voor terug. Na de bouw van de nodige stellingen konden onze installateurs het paneel volledig ter plaatse opbouwen. Aan de muren werden nog vijf grote wandpanelen op maat (COUSTwalls) ter plaatse opgebouwd van elk +- 10 m². Een klein akoestisch paneel boven aan de trap zorgde voor de finishing touch. Zoals beloofd werd na deze nauwkeurige installatie van onze akoestische oplossingen het beoogde resultaat behaald, met – terecht – een enorm tevreden klant als gevolg!

 

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: