Gemeenteraadszaal Sint-Martens-Latem

Gemeenteraadszaal Sint-Martens-Latem


Het probleem

In de gemeenteraadszaal van Sint-Martens-Latem worden belangrijke kwesties besproken in verband met het dagelijks bestuur van de stad. Deze stijlvolle ruimte met metershoog puntdak en grote glaspartijen bezorgt elke bezoeker een wow-gevoel. Het zijn echter deze elementen die een enorme galm veroorzaken en de zittingen van de gemeenteraad bemoeilijken. Men klopte in 2017 dan ook bij ons aan voor een kwalitatieve oplossing.

De oplossing

Uit onze meting bleek dat de raadszaal leed onder een galmtijd van 1,9 seconden. We besloten om dit naar een aangename galmtijd van 1 seconde terug te dringen. Een aantal uitdagingen boden zich aan: een plafond van 7 meter hoog, met schuine wanden waarop ons plafondpaneel geplaatst zou moeten worden. Bovendien zorgden verschillende laaghangende lamparmaturen ervoor dat een complexe stelling opgebouwd moest worden.

Het resultaat

Op een van de schuine wanden monteerden we een adembenemend plafondpaneel (ARTceiling) van wel 17 meter lang en 2,7 meter breed. Het maakt nu deel uit van de prachtige architectuur van het gebouw en creëert een echte meerwaarde voor de zaal. Nog meer wow-gevoel dus. Niet alleen zijn wij trots op dit project, maar ook onze klant is uitermate tevreden met het fantastische resultaat dat we in slechts twee dagen konden voorleggen.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: