Tandartspraktijk Gaaf

Tandartspraktijk Gaaf


Het probleem

Een dokterspraktijk is standaard erg klinisch uitgerust, met veel gladde oppervlakken die gemakkelijk schoon te houden zijn. Om dezelfde reden is een minimalistische inrichting er ook noodzakelijk. De afwezigheid van geluidsbrekend of geluidsabsorberend materiaal (zoals hout of textiel) valt echter moeilijk te rijmen met de vaak snerpende geluiden die de machines van de tandarts soms maken. Een oorverdovend lawaai en een slechte verstaanbaarheid tussen patiënt en tandarts is hiervan dan ook dikwijls het resultaat.

De oplossing

We gingen langs bij tandartspraktijk Gaaf!, de praktijk van An De Smet – Vandamme en Natasja Paesschierssens. In twee praktijkruimtes was immers een oplossing nodig voor bovenstaand probleem. Onze specialist ter zake raadde aan om het geluid zo veel mogelijk bij de bron te absorberen, boven de tandartsstoel dus, aan de hand van plafondpanelen waarop de verlichting achteraf opnieuw geïnstalleerd zou kunnen worden.

Het resultaat

In elke praktijkruimte plaatsten we een op maat gemaakte COUSTceiling (plafondpaneel) van 200 x 300 cm met enkele doorvoeren voor de verlichting. De grote ronde lampen konden er zo nadien gemakkelijk weer op worden bevestigd. Dankzij de hoge absorptiegraad van onze panelen worden zowel de snerpende geluiden van de machines als eventuele lage bassen opgevangen. Zo worden er minder decibels opgebouwd in de ruimte en hoeft niemand zijn stem te verheffen om verstaan te worden. Een aangenamere plek dus om je tanden te laten verzorgen, en al zeker voor wie stress heeft bij een tandartsbezoek!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

We leveren en plaatsen aan dezelfde prijs in heel België en Noord-Frankrijk.

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: