Praktijk De Schorre

Praktijk De Schorre


Het probleem

Dokters Elie Vromman en Stephan Gossiaux bouwden deze volledige woning om tot de mooie, strakke dokterspraktijk ‘De Schorre’. De aanwezigheid van grote glaspartijen, gladde materialen en een minimalistische inrichting zorgden echter voor een zeer vervelende galm in de wachtruimte alsook in de consultatieruimte beneden. Met de privacywetgeving in het achterhoofd is het in een dokterspraktijk absoluut onaanvaardbaar dat de informatie van patiënten bij elkaar terecht komt doordat geluid te lang in een ruimte blijft hangen. COUST heeft hier gelukkig de oplossing voor.

De opgemeten nagalmtijd was niet extreem hoog: ongeveer 1,2 seconden. Om een groot akoestisch verschil te maken, besloten we dan ook om deze nagalmtijd meteen terug te dringen naar 0,7 seconden (in plaats van de aangeraden 0,8 seconden). Zo zouden de rust en privacy optimaal merkbaar zijn.

De oplossing

De wachtzaal werd niet alleen volledig omringd door glazen wanden, ook de balie van het onthaal zelf bevond zich achter een glazen scheidingswand. Aangezien glaspartijen geluidsgolven sterk versnellen, was dit zeer slecht voor de akoestiek. We plaatsten dan ook twee ARTceilings (plafondpanelen) in de wachtzaal, voor de balie en boven de stoelen, goed voor 8 m2 van ons akoestisch materiaal. De praktijkruimte had eenzelfde hoeveelheid akoestisch materiaal nodig, maar dit plaatsten we in de vorm van één grotere ARTceiling van 8 m2. 

Het resultaat

De naadloze, strakke uitvoering van onze ARTceilings past perfect bij de stijl die onze klanten in hun dokterspraktijk wilden bekomen. Zowel de profielen als de doeken gaan volledig op in het interieur. Meer nog: ze voegen er een interessant designelement aan toe.  Eindelijk weer vertrouwelijke gesprekken bij de dokter, en dit in een stijlvolle setting.

Gebruikte producten


Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: