PC Caritas/Karus (2)

PC Caritas/Karus (2)


Het probleem

Het psychiatrisch centrum Caritas staat op kwaliteit. Dit uit zich o.a. in haar mooi afgewerkte gebouwen. Na 2 succesvolle projecten (zie Caritas/Karus 1) kregen we een nieuwe uitdaging: het aanpakken van de VIP-room: een ruimte met een enorme glaspartij in de vorm van een halve cirkel. Dit opmerkelijk staaltje architectuur zorgt voor veel lichtinval maar ook voor veel galm. Vergaderen in deze ruimte was dan ook heel onaangenaam.

De oplossing

We berekenden het nodige aantal m² akoestisch materiaal en werkten een plan uit. De verschillende spots, lampen en andere armaturen op het plafond waren hierbij geen probleem. We plaatsten een groot plafondpaneel (COUSTceiling) boven de vergadertafel en integreerden doorvoeren voor de hangende lampen. Deze werden mooi centraal geplaatst in het plafondpaneel, dat zo naadloos kan blijven doorlopen.

Samen met het grafisch bureau realiseerden we ook twee opmerkelijke COUSTwalls (wandpanelen), die boven en onder de muurtabletten werden bevestigd. Deze lijken door de trompe l’oeil in elkaar over te lopen. Een leuk visueel extraatje voor de klant, maar vooral ook een aangenamere akoestiek.

Ik vind het heel verzorgd gedaan + het werkt. Hartelijk dank voor jullie professionele werk en het behaalde resultaat!

Herman Roose - Caritas/Karus

Het resultaat

Met Caritas hebben wij een zeer fijne en tevreden klant in ons portfolio. Wij zijn erg fier dat Caritas ons koos om met onze kwaliteitsvolle akoestische producten de akoestiek in hun gebouwen te optimaliseren. We keren er dan ook graag terug!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: