PC Caritas/Karus (1)

PC Caritas/Karus (1)


Het probleem

In het psychiatrisch centrum Caritas (nu Karus) in Melle heeft men oog voor detail en kunst. Op de Biënnale in Venetië kregen ze dan ook terecht de Zilveren Leeuw voor de originele manier waarop zij het verouderde Sint-Jozefsgebouw renoveerden. Maar ook voor de nieuwbouwkantoren was voor Caritas enkel het beste goed genoeg: een mooie afwerking, veel glas en veel lichtinval, maar helaas ook een zeer slechte akoestiek.

De oplossing

COUST werd gevraagd om een test uit te voeren in een vergaderruimte met een veel te hoge galm. We hingen een mooie ARTpanel aan de muur en de galm was verdwenen. Het ontwerpbureau leverde enkele zeer mooie prints, waardoor het resultaat zowel akoestisch als esthetisch gezien een schot in de roos te noemen is. Wegens het opmerkelijke resultaat kregen we de uitdaging om ook in de afdelingen ‘onthaal’ en ‘administratie’ weer rust te brengen.

In het onthaal kwam een mooi wandpaneel (ARTpanel). Voor de dienst ‘administratie’ werden mooie bureauschermen (ARTdeskscreens) voorzien, die het geluid van 4 personen reduceren tot het geluid van 1 persoon (= reductie 10 dB). Tussen de ramen werden tot slot enkele grote ARTwalls geplaatst (wandbekleding van muur tot muur).

We zijn zeer tevreden over de samenwerking en het behaalde resultaat. De panelen zijn zeer mooi en het geluid is pakken beter!

Luc Van Heden - Caritas/Karus

Het resultaat

De resultaten van de test lieten geen twijfel meer: onze akoestische oplossingen werken! Ook esthetisch gezien bieden ze een meerwaarde aan de ruimte. De aanpak van het onthaal en de administratieve afdeling konden op hun beurt weer op veel positieve commentaar rekenen. Een derde uitdaging (het aanpakken van de VIP-room) volgde dan ook binnen het jaar. Een zeer tevreden klant dus! 

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: