Particulier Leefdaal

Particulier Leefdaal


Het probleem

In het voorjaar van 2020 werden we door deze klanten gecontacteerd om een oplossing te zoeken voor het galmprobleem in hun gerenoveerde gezinswoning in Vlaams-Brabant. Bij de renovatie was de leefruimte volledig opengetrokken, een open keuken geïnstalleerd met een vide naar het bureel, en grote glaspartijen naar de tuin geplaatst. Bij de renovatie had het gezin bewust gekozen voor strakke materialen. Dit had als neveneffect jammer genoeg dat het geluid in de leefruimte (eethoek, salon en keuken) bleef weerkaatsen en een vervelende galm achterliet.

De oplossing

Wij gingen langs voor een galmmeting teneinde de akoestiek in de woonruimte te verbeteren. We maakten een berekening om de opgemeten nagalmtijd van 1,5 seconden te reduceren naar een comfortabele 0,9 seconden. Hiervoor bleek al gauw bijna 20 m² van onze materialen nodig te zijn. In ons voorstel naar de klant zorgden we ervoor dat de absorberende materialen in de ruimte verspreid werden en op strategische plaatsen werden geplaatst, telkens zo dicht mogelijk bij het brongeluid.

Het resultaat

We plaatsten in totaal drie akoestische plafondpanelen (ARTceiling) en dus 19 m² van ons akoestisch materiaal: in het salon (6 m²), boven de eettafel in de eethoek (9,2 m²) en in de vide van de keuken (4 m²). We voerden enkele elektrische kabels voor verlichting doorheen onze plafondpanelen, zodat die lampen achteraf mooi centraal zouden kunnen worden geplaatst. De uitdaging schuilde hem in de ARTceiling in de keuken, die op meer dan 4 m hoogte geplaatst moest worden. Het plafond was hier immers licht gebogen. Toch kon ons bekwaam plaatsingsteam dit perfect oplossen, met een mooi resultaat en een tevreden klant als gevolg!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: