Wat doe ik tegen galm in mijn huis? Je akoestiek verbeteren doe je zo

Wat doe ik tegen galm in mijn huis? Je akoestiek verbeteren doe je zo

U had het zich ongetwijfeld anders voorgesteld toen u verhuisde naar uw nieuwbouwwoning: de open woonruimte met zithoek, eethoek en keuken zou het hart van het huis worden. Hier zouden jullie met het hele gezin samen kunnen zijn en toch elk je eigen ding kunnen doen. Een strakke, moderne inrichting, grote ramen met zicht op de tuin,… Kortom, dit zou uw droomwoning moeten zijn.

Maar wat draait dit anders uit! Al snel blijkt u er een ongewenste bewoner bij te hebben gekregen: een storende galm, die uw dagelijks leven verstoort en beïnvloedt. Praten, koken, huiswerk maken, tv-kijken, spelen... De multifunctionele ruimte blijkt jammer genoeg toch maar voor één activiteit per keer gebruikt te kunnen worden. Gebeurt er te veel tegelijk, dan houdt u het niet uit van het lawaai. Wat nu?

De oorzaak van galm

Wanneer geluidsgolven tegen harde materialen op muren, plafonds en vloeren blijven weerkaatsen, ontstaat galm. Keramische tegels, beton, staal en glas maar ook gepleisterde muren zijn harde materialen en absorberen daardoor geen geluid. In ruimtes met een minimalistische inrichting krijgt geluid bovendien vrij spel. Er is immers niets dat de geluidsgolven hindert in hun verplaatsing. In plaats daarvan blijft het geluid weerkaatsen tussen de verschillende harde oppervlakken.

Hoe vermindert u de galm zonder afbreuk te doen aan het interieur?

Om geluidsgolven te absorberen heeft u nood aan zachte materialen die het geluid niet weerkaatsen. U zou dikke gordijnen, een hoogpolig tapijt of stoffen zetels kunnen plaatsen. Ook wanddecoratie, planten en boeken zullen het geluid breken en enigszins dempen. Toch is het resultaat van deze ‘oplossingen’ meestal ontoereikend. 

Gelukkig biedt COUST u een betere manier om de akoestiek in uw woning te verbeteren:  onze stijlvolle akoestische oplossingen passen zich aan aan uw interieur, en niet andersom. Ze worden op maat gemaakt volgens uw wensen en persoonlijke smaak. Bovendien zijn ze samengesteld uit de beste materialen: een aluminium kader met een hoogabsorberende akoestische kern (zacht materiaal), met tot slot een hoogkwalitatieve print of effen doek.

Onze oplossingen tegen galm in uw woning

Het plafondpaneel ARTceiling zorgt voor de efficiënte absorptie van geluid boven de eettafel, zithoek of keuken. Lampen, rookmelders e.d. kunnen hier bovendien gemakkelijk in geïntegreerd worden. Wenst u liever een echte blikvanger in huis? Kies dan voor het wandpaneel ARTpanel met een print of effen doek naar keuze. Heeft u graag een groot formaat wandpaneel aan de muur, of wenst u graag een uiterst onopvallende oplossing? Dan plaatsen wij graag onze akoestische wandbekleding ARTwall bij u thuis. Daarin zijn uitsparingen voor ramen en deuren, schakelaars en stopcontacten gemakkelijk te verwerken.

Wilt u eindelijk een echte ‘thuis’ maken van uw droomwoning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, info@coust.com of 09 296 46 10.X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: