Kapsalon HAiR

Kapsalon HAiR


Het probleem

Aan de Franklin Rooseveltlaan, bij het binnenrijden van het centrum van Gent, kom je kapsalon “HAiR” van Jurgen Devos tegen. Duidelijk een zaak met klasse waarbij je gegarandeerd in de watten gelegd wordt. Dit kapsalon werd in 2019 aan een grondige renovatie onderworpen door zaakvoerder Jurgen Devos. Eén ding bleek echter niet in orde te zijn na de renovatie: de slechte akoestiek. Bij de renovatie werd het (microgeperforeerde) systeemplafond immers vervangen door een plafond in gipsvezelplaten, die geen geluid dempen maar weerkaatsen. Er werden ook grote glaswanden geplaatst, net als een keramische tegelvloer. Daarbovenop werden (zoals dat hoort in een kapsalon) er ook vele m² spiegelglas op de wanden aangebracht. 

De oplossing

Onze specialist ging zo snel mogelijk langs voor een nagalmmeting om de perfecte oplossing aan deze klant te kunnen voorstellen. In het kapsalon zelf kon zij ongeveer 1,2 seconden nagalmtijd opmeten. In principe had onze klant in totaal 8,4 m² van onze geluiddempende materialen nodig. Er werd uitvoerig met de klant overlegd, en uiteindelijk besliste de klant om 5 akoestische wandpanelen (COUSTpanel) door ons te laten plaatsen, allemaal met dezelfde afmetingen.

Hartelijk bedankt voor uw aangename professionele bezoek en het werk dat je voor ons deed!

Jurgen Devos - HAiR Gent

Het resultaat

De keuze van de klant voor een combinatie van zwarte profielen met een zwart vilten doek was erg slim: dit zorgde voor een prachtig contrast in het zeer witte kapsalon met zwarte accenten. Samen met de klant zorgden we zo voor een esthetisch mooie oplossing met een fantastisch akoestisch resultaat. We kregen dan ook enkel lof van deze klant!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: