Binnenzwembad particulier

Binnenzwembad particulier


Het probleem

Een binnenzwembad is ideaal om te ontspannen na een drukke dag. Tenminste: als de akoestiek goed zit. Een typisch probleem bij binnenzwembaden is echter de aanwezigheid van galm. De vele harde materialen (betegeling) en het spiegelgladde wateroppervlak zorgen voor een gigantische reflectie van het geluid in de ruimte.

Bouwbedrijf Zeegers contacteerde ons om een dergelijk akoestisch probleem bij een particulier aan te pakken. Zijn binnenzwembad beschikte over vele glaswanden en hoge plafonds, waar het geluid ongehinderd tegen kon weerkaatsen en dus een hoge galm heerste.

De oplossing

De klant wilde niet alleen hoogwaardige akoestische materialen in de ruimte plaatsen. De panelen moesten ook een esthetische meerwaarde bieden aan het geheel. Met die wens was hij aan het juiste adres. Wij gaan er immers niet alleen prat op de beste akoestische materialen te verkopen, wij integreren onze producten ook altijd zo goed mogelijk in een bestaande ruimte. We kozen voor een drieluik van COUSTwalls, dat mooi verwerkt werd in de muur.

 

Het resultaat

We plaatsten 3 COUSTwalls van 200 x 300 cm groot om zo 18 m² absorberend materiaal te kunnen bekomen. De COUSTwalls werden netjes in de muur verwerkt en steken ca. 1 cm uit, wat voor een strak afgewerkt resultaat zorgt. De plaatsing gebeurde in 2 fases: de profielen werden eerst gemonteerd, en pas na voltooiing van het pleisterwerk werd de absorberend vulling aangebracht en de prints ingespannen. De COUSTwalls zorgen nu voor een ware eyecatcher in dit mooie binnenzwembad, waar rust opnieuw centraal staat.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: