Basisschool De Schans

Basisschool De Schans


Het probleem

In het voorjaar van 2019 werden we gecontacteerd door de technische dienst van de Gemeentelijke Basisschool “De Schans” in Laakdal. Ze legden ons het probleem uit: de grote refter was zowel voor de kinderen als voor de medewerkers allesbehalve aangenaam om ’s middags de lunch te laten doorgaan. Het vele rumoer bleef weergalmen en zorgde voor een oorverdovend lawaai.

De oplossing

Toen we langsgingen om een galmmeting uit te voeren bleek de akoestiek in de ruimte inderdaad ondermaats: er werd een nagalmtijd op gemeten van 1,7 seconden lang. Om deze naar een aanvaardbaar niveau te kunnen brengen (een nagalmtijd van 0,8 seconden) hadden we ongeveer 37 m² van onze akoestische panelen nodig.

Het resultaat

Zodat de kunstwerkjes van de kinderen tegen de muren konden blijven hangen, besloten we om onze akoestische oplossingen aan het plafond te bevestigen. We plaatsten dan ook drie grote akoestische plafondpanelen op maat (ARTceilings) van wel 5m50 op 2m²5 lang. Hiermee was de akoestiek meteen een stuk beter! Zowel kinderen als begeleiders konden nu weer reikhalzend uitkijken naar de middagpauze. Veel tevreden klanten in één keer dus!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: