Zennester

Zennester


Het probleem

Voetbalclub Zennester in Hombeek kent een lange traditie. Met zijn 12 jeugdploegen en bijna 160 jeugdspelers is het de grootste jeugdvereniging in Hombeek, en ook nu nog blijft het ledenaantal groeien. Er worden dan ook forse investeringen in de infrastructuur gedaan. Recentelijk werd een prachtige nieuwbouw opgetrokken, de “Chalet”, waarin de kantine op de eerste verdieping gelegen is. Van hieruit zijn alle velden zichtbaar doorheen de grote raampartijen of vanaf het prachtige terras. 

De kantine werd hedendaags ingericht, met moderne meubels en een betonnen vloer. De grote ramen en de betonnen vloer zorgden echter voor een groot, hard oppervlak waarop het geluid ongehinderd kon weerkaatsen. Dit resulteerde in zeer veel galm, zodat de bezoekers elkaar op drukke momenten amper nog konden verstaan. Een eetdag bijwonen, een voetbalmatch volgen of wat napraten na afloop ervan, werd daardoor eerder vermoeiend dan ontspannend.

De oplossing

Onze specialist ging ter plaatse en kon en nagalmtijd opmeten van wel 2 seconden. Gelukkig koos het bestuur meteen voor de beste oplossing en besloten we te streven naar een galmtijd van 0,7 seconden. Hiervoor was wel  118 m² van ons akoestisch materiaal nodig. Waar moest al dit materiaal komen? Er waren weinig vrije wanden aanwezig en het plafond was bezaaid met houten balken. COUST stelde voor om tussen de balken 22 COUSTbaffles (dubbelzijdige hangende schermen) te plaatsen, alsook 3 COUSTwalls (vaste wandbekleding) aan enkele muren.

Het resultaat

Voor de COUSTwalls deed de klant beroep op de vakkundigheid van ons team. De COUSTbaffles plaatste de club zelf. Het resultaat is fantastisch: op een onopvallende manier integreerden we hier de best mogelijke akoestische oplossing. In deze prachtige kantine kunnen de supporters nu ten volle genieten van elke wedstrijd.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: