WZC Sint-Margaretha

WZC Sint-Margaretha


Het probleem

We werden gecontacteerd door de technische dienst van het Woonzorgcentrum Sint-Margaretha in Holsbeek. In de nieuwe vleugel, waar senioren in serviceflats verbleven, heerste er een enorme galm in de gangen. De rust voor de bewoners was dan ook ver te zoeken. Ook een praatje slaan met de buren of zich begeven naar de gezamenlijke ontspanningsruimten werd door de bewoners als hoogst onaangenaam omschreven.

De oplossing

We gingen ter plaatse en konden een galmtijd van 2,3 seconden vaststellen in de gang op de begane grond, wat erg veel is. Op de 1e verdieping was het niet veel beter, hier konden we 2,1 seconden galmtijd meten. We werkten 2 voorstellen uit: één met zowel ARTceilings (plafondpanelen) als ARTpanels (wandpanelen), en één met enkel ARTpanels. De klant verkoos om enkel wandpanelen met prints te plaatsen. En wat normaal de moeilijkste aller keuzes is (“welke print zullen we kiezen?”) bleek hier geenszins een obstakel: de klant vroeg ons om de beelden te gebruiken waarvan er reeds enkele posters op de muur kleefden. We reproduceerden deze beelden op onze doeken door middel van sublimatieprint en plaatsten de panelen netjes over de posters heen om deze volledig te bedekken.

Het resultaat

De grootste wandpanelen (400 cm op 160 cm) werden geplaatst als ARTwalls (ter plaatse op maat gemaakte wandbekleding) in plaats van ARTpanels om het transport doorheen het gebouw te vergemakkelijken en het gebruik van een lift naar de verdieping te vermijden. Een visueel en akoestisch toch wel erg succesvol project!

 

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: