Woonzorgcentrum Sint-Jozef

Woonzorgcentrum Sint-Jozef


Het probleem

Het deelnemen aan activiteiten is erg belangrijk voor de bewoners van een woonzorgcentrum. Het houdt hen actief en zorgt ervoor dat ze zich goed in hun vel voelen. Dit kan natuurlijk alleen wanneer de omgeving hiervoor optimaal is. De polyvalente ruimte van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Oostkamp was dit jammer genoeg nog niet helemaal. Eerdere inspanningen van directeur Frank Declerck zoals de creatie van een fijne cafetaria in bistrosfeer en de aanwezigheid van enkele gezellige zitruimtes verdienden nu een apotheose in een polyvalente zaal met een optimale akoestiek. Onze specialist noteerde een verschrikkelijke galm van wel 3 seconden lang. Wanneer elk geluid zo lang in de ruimte blijft weergalmen is het organiseren van activiteiten een onmogelijke opgave. 

 

De oplossing

Gezien de grootte van de ruimte werd in samenspraak met de klant beslist om een galmtijd van 1 seconde na te streven. We deden dit door het plaatsen van twee grote, 16-meter-lange COUSTceilings (plafondpanelen). Deze naadloze plafondpanelen zijn een belangrijke troef van COUST: er moeten geen tientallen kleine plafondpanelen geplaatst worden, dit kan bij ons in COUSTceilings uit één stuk, die ter plaatse gemaakt worden.  

 

Het resultaat

De COUSTceilings werden prachtig geplaatst, evenwijdig met de verlichtingsrails. Het superstrakke effect komt bovenop de enorme akoestische verbetering die nu in de polyvalente ruimte merkbaar is. We losten bovendien ook nog een akoestisch probleem in de leefruimte op door enkele wandpanelen (COUSTpanels) te plaatsen met een effen doek in dezelfde kleurtinten als het meubilair. We kunnen er nu zeker van zijn dat de bewoners en het personeel van dit woonzorgcentrum ten volle kunnen genieten van de activiteiten in de polyvalente ruimte. Kortom: alweer een tevreden klant!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: