Woonzorgcentrum Ocura

Woonzorgcentrum Ocura


Het probleem

In de woonzorgcentra van Ocura worden zorgbehoevende en dementerende bejaarden opgevangen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Het spreekt voor zich dat rust een essentiële factor is om deze mensen een mooie oude dag te kunnen bezorgen. In de dagzaal van het zorgcentrum in Montenaken was deze rust echter ver te zoeken: we konden er een nagalmtijd van maar liefst 2,2 seconden optekenen. De schuldigen: de zeer grote glaspartijen en speciale dakconstructie van deze ruimte.

De oplossing

Door de omvang van de dagzaal moesten we 22 m² absorberend materiaal plaatsen. Omwille van de vele aandacht die directrice Ilse Liesmons en haar team schenken aan de sfeervolle inrichting en seizoensdecoratie van de ruimte, besloten we om onze producten enkel op het plafond te plaatsen. We kozen dan ook voor verschillende ARTceilings.

De akoestiek is beter en de plaatsing is goed verlopen.

Ilse Liesmons - WZC Ocura

Het resultaat

We plaatsten drie grote, naadloze plafondpanelen (ARTceilings), telkens zo dicht mogelijk bij de verschillende geluidsbronnen in de ruimte: boven de eettafels, in de zithoek en in de televisiehoek. Zo slaagden we erin de inwoners van het centrum opnieuw een rustige oude dag te verzekeren zonder geluidsoverlast.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: