Woonzorgcentrum Maison Saint-Joseph

Woonzorgcentrum Maison Saint-Joseph


Het probleem

De oude kapel in het woonzorgcentrum Maison Saint-Joseph beschikt over prachtige authentieke, hoge gewelven en glas-in-loodramen. De typische kerkakoestiek met een zeer hoge nagalmtijd liet jammer genoeg niet toe om ook filmavonden in dit gebouw te organiseren. Om de gedempte sfeer van een cinemaruimte te creëren moesten we dus de galm reduceren.

De oplossing

In kerken en seminarieruimtes plaatsen we het absorberend materiaal bij voorkeur op het plafond en de wanden achteraan. Zo wordt het brongeluid zeker één keer gehoord, maar kan het niet weerkaatsen.

Na onze akoestische meting en in overleg met dhr. Vellemans monteerden we 6 grote ARTbaffles aan het plafond, in lijn met de aanwezige verlichting. Hiervoor gebruikten we een genielift met een laag gewicht, om de fragiele vloer niet te overbelasten. Kunst- en vliegwerk op een hoogte van 7 meter, maar het resultaat was dan ook om fier op te zijn. We plaatsten enkele ARTpanels achteraan in de zaal, een lange ARTwall vooraan op het balkon en 5 mobiele ARTscreens (scheidingswanden). De acht ARTwalls in de nissen aan weerskanten van de zaal maakten onze oplossing compleet.

Je kan horen dat de nagalmtijd verminderd is. Op esthetisch vlak ziet het er perfect uit en relatief discreet. De werken werden netjes en snel uitgevoerd.

Wim Vellemans - WZC Maison Saint-Joseph

Het resultaat

Op deze manier halveerden we de oorverdovende galm van meer dan 3 seconden en toverden we de kapel om tot een ruimte met een veel gedemptere sfeer, waar ook films tot hun recht komen.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: