Wit-Gele Kruis

Wit-Gele Kruis


Het probleem

De Oost-Vlaamse hoofdzetel van het Wit-Gele Kruis is gevestigd in een industrieel pand op de oever van de Schelde in Ledeberg. Dit fabriekspand werd prachtig gerenoveerd met behoud van de authentieke structuur. Naast de 80-tal werkplekken zijn er ook vergaderzalen met een opleidingsfunctie voorzien.De glazen wanden rondom de vergaderzalen garandeerden een ideale lichtinval, maar ook veel geluidsweerkaatsing. In combinatie met de hoge plafonds zorgde dit voor een zeer slechte akoestiek. Dit maakte het onmogelijk om in de ruimtes te vergaderen of opleidingen te geven. Jan Taerwe (beheerder gebouwen Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen) klopte dan ook bij ons aan. Wij zouden onze kwalitatieve akoestische oplossingen immers perfect kunnen integreren in de bestaande, strakke architectuur. 

De oplossing

Na een galmmeting formuleerden we per ruimte een voorstel om de akoestiek te optimaliseren in functie van het doel van elke ruimte. Nauwkeurig bepaalden we hoeveel materiaal we op welke plek zouden aanbrengen. Verschillende uitdagingen noopten ons tot creativiteit. Zo moesten we rekening houden met het sprinklersysteem en de talrijke glazen wanden.

In de vergaderzaal van de raad van bestuur werden vaak conference calls gehouden. Daar plaatsten we dus meer absorptiemateriaal om een nog lagere galmtijd te bereiken. Omwille van de glazen wanden kozen we voor lange plafondpanelen (ARTceilings) met doorvoeren voor alle technieken (sprinklers, lampen, sensoren,...). We bevestigden enkele afhangende wandpanelen vòòr de glazen wanden (met staalkabels), voor het eerst voorzien van prints aan beide zijden.

De kleinere vergaderzalen werden telkens uitgerust met een akoestisch plafondpaneel en een wandpaneel (ARTpanel) als beamerwand. In de polyvalente zaal op de benedenverdieping installeerden we een grote wand met een mooie print. En niet zomaar een print! Een uitvergrote foto van een graffititekening van ROA - internationaal gerenommeerd graffiti-artiest -, die in het oorspronkelijke gebouw op de muur te zien was.

We zijn zeer tevreden over de uitgevoerde werken zowel qua akoestisch resultaat, afwerking als plaatsing. We zullen in de toekomst nog beroep doen op jullie diensten.

Wit-Gele Kruis

Het resultaat

Onze klant was zeer tevreden met het behaalde resultaat. Eindelijk kon men weer grote bezoekersaantallen ontvangen in de grote ruimtes. Sindsdien doet het Wit-Gele Kruis nog vaker beroep op onze expertise.

In 2019 verscheen een artikel over dit bijzondere project in FM magazine. Je leest het hier. https://www.fm-magazine.be/nl/artikels/item/159/ruimteakoestische-expertise-voor-aangenaam-vergadercomfort

 

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: