Villa Vesalius

Villa Vesalius


Het probleem

In zijn zoektocht naar een geschikte akoestische oplossing voor zijn gloednieuw gerenoveerde “Villa Vesalius”, werden we in 2017 gecontacteerd door Kevin Taelman. In deze inspirerende plek te Knesselare kan je overnachten in één van de stijlvolle studio’s, of de grote meeting room huren voor een seminarie, workshop, …

De grote meeting room bevindt zich op de tweede verdieping, onder het zadeldak. Het mooie houten dakgebinte is zichtbaar gebleven en je kan er dus tot in de nok kijken. Dit wil echter ook zeggen dat het geluid veel plaats heeft om zich te verspreiden. Vers gepleisterde muren en een hoog plafond… een ideale voedingsbodem voor storende geluidsreflecties.

De oplossing

Tijdens de galmmeting stelden we in deze ruimte een zeer hoge nagalmtijd van 2,6 seconden vast. Geen ideale situatie om zelfs maar met enkele mensen te praten, laat staan een seminarie te houden voor 40 man. Om de nagalmtijd te reduceren tot 1 seconde was slechts 20 m² akoestisch materiaal van COUST nodig. We verdeelden dit over 3 plafondpanelen (COUSTceilings) op de schuine wanden tussen het dakgebinte. 

De akoestische ervaring in de ruimte is een enorme verbetering. Het moet gezegd dat jullie team ook heel mooi werk heeft geleverd. Het resultaat mag echt gezien en gehoord worden.

Kevin Taelman - Villa Vesalius

Het resultaat

Daar vormen de plafondpanelen nu een haast onzichtbare, elegante oplossing voor het akoestische probleem, dat inmiddels tot het verleden behoort. Onze klant wist dit dan ook ten zeerste te appreciëren.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: