Villa Paradis

Villa Paradis


Het probleem

Deze luxueuze kustvilla voor 16 personen ligt op slechts 50 m van het strand van Oostduinkerke. Men kan er genieten van het terras, de bowlingbaan, sauna, jacuzzi, hamam en het binnenzwembad. Een oase van rust en ontspanning voor vrienden en familie. Toch werd onze expert gevraagd om een galmmeting uit te voeren in het zwembad, waar het erg onaangenaam vertoeven was door de harde klanken. En inderdaad: er werd een uitzonderlijk hoge nagalmtijd van 3,1 seconden gemeten.

De oplossing

Het gebruik van vele harde materialen in combinatie met een spiegelglad, niet-poreus oppervlak (het water) zorgt in vele binnenzwembaden voor een kille badkamerklank. Tel hier vrolijk spelende kinderen bij op en je krijgt een hels kabaal. In samenspraak met de klant werd beslist te streven naar een nagalmtijd van 1,2 seconden, een aangename galmtijd voor een binnenzwembad. Hiervoor plaatsten we 19,5 m² van onze hoogabsorberende producten. 

Heel tevreden over het resultaat! Zeer efficiënte akoestische oplossingen en fijne samenwerking!

Evi Meylaerts - Villa Paradis

Het resultaat

We monteerden een akoestisch plafondpaneel (COUSTceiling) van 12 m lang aan de zijkant van het zwembad, als onopvallend absorberend element. Een foto van Vanessa Paradis kon echter (gezien de naam van de villa) niet ontbreken. Daarom werd aan een zijwand nog een akoestische wand (COUSTwall) opgebouwd met een prachtige foto in sublimatiedruk. De eigenares was zeer tevreden met het akoestische resultaat en kan dit prachtige pand nu werkelijk verhuren als een oase van rust.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: