Univeg

Univeg


Het probleem

De kantoren van multinational Univeg te Sint-Katelijne-Waver zijn stijlvol ingericht: mooie bureaus en verlichting in een ruimte met veel natuurlijke lichtinval. Wanneer tientallen mensen hier echter druk aan het telefoneren zouden gaan, zou een zeer goede akoestiek onontbeerlijk blijken. COUST moest dus nog zorgen voor een grondige aanpak van de akoestiek.

De oplossing

Na een professionele galmmeting adviseerden we de klant met een gedetailleerde offerte. Om de galmtijd naar het aanvaardbare niveau te brengen zou per ruimte +- 60 m² akoestisch materiaal van COUST nodig zijn, bij voorkeur in de vorm van plafondpanelen (ARTceilings). Deze absorberen immers het directe brongeluid van werknemers aan een bureau-eiland, en zorgen er bovendien voor dat het geluid zich niet verder in de ruimte kan verspreiden.

De aanwezige pendelende lampen waren met veel moeite aangebracht en mochten in geen geval gewijzigd worden. We konden dus geen gebruik maken van onze techniek om de (elektrische) kabels doorheen de panelen te voeren (nochtans voor ons een perfect haalbare kaart). We werkten dan ook een plan uit dat een oplossing bood voor zowel het akoestische als esthetische vraagstuk. 

Het resultaat

In de eerste ruimte, waar ongeveer 60 mensen werkzaam zijn, plaatsten we hoofdzakelijk plafondpanelen. In de nog grotere verkoopafdeling installeerden we een combinatie van plafondpanelen en scheidingswanden (ARTscreens). Hiervoor koos de klant enkele mooie prints in de context van het bedrijf. De screens werden met beugels aan het bureau bevestigd die we speciaal voor Univeg ontwikkelden. Het resultaat? Alweer een blije klant!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: