Uitvaartcentrum Schraepen-Mathijsen

Uitvaartcentrum Schraepen-Mathijsen


Het probleem

Aan de Halveweg in Zonhoven vindt je het uitvaartcentrum van Johan Schraepen. Tijdens ons bezoek in maart 2019 vertelt Johan dat ze last hebben van galm in de grote ruimte waar de koffietafels gehouden worden. Deze ruimte, die plaats biedt aan meer dan 100 mensen, is erg functioneel en sober ingericht. Wanneer familie en vrienden er samenkomen om na te praten, vormt de aanwezige galm dan ook een storende factor. Tijd voor de gerichte aanpak van COUST.

De oplossing

In de ruimte blijkt geluid wel 1,7 seconden lang na te galmen. Dit is erg veel, en we besluiten om dit terug te brengen tot 1 seconde. Iets hoger dan de norm (0,8 seconden), maar toch met de zekerheid van een serieuze verbetering. Met onze akoestische materialen zullen we hiervoor 19 m² absorptieoppervlakte nodig hebben. Hiervoor werken we een wandvullende oplossing uit in één stuk, zodat de grote afmetingen van de ruimte nog mooier tot hun recht komen.

 

Het resultaat

Gezien het lage plafond en de reeds aangebrachte decoratie op sommige muren, stellen we voor om een 12,5 meter lange wandbekleding op maat (ARTwall) aan te brengen op de grote, vrije muur. Om geen groot wit vlak te creëren en de naam van de onderneming tegelijkertijd kracht bij te zetten, verwerken we het logo van de zaak in de wandbekleding. 

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: