Sibomat


Het probleem

De firma Sibomat, specialist in houtskeletbouw, is gelegen in een groot pand met ruime kantoren voor zijn vele medewerkers. We werden door Sibomat gecontacteerd omdat men in verschillende ruimtes te maken had met akoestische problemen. De nood aan akoestische oplossingen was hoog en de klant wenste dan ook een snelle oplossing. We bespraken de mogelijkheden en stelden voor alle ruimtes een specifieke aanpak voor. 

De oplossing

In de administratieve afdeling en het onthaal plaatsten we enkele mooie, strakke plafondpanelen (COUSTceilings) alsook enkele bureauschermen (COUSTdeskscreen). De grootste vergaderruimte bestond bijna volledig uit glas, en ook een plafondpaneel was er geen optie. De klant koos daarom voor een combinatie van een wandpaneel (COUSTpanel) en een akoestische zuil (COUSTbase). Onze vrijstaande COUSTbase zorgt voor een erg efficiënte absorptie door de vulling die 35 cm breed x 35 cm diep is (hoogte COUSTbase 160 cm). De dikte van de massa zorgt ervoor dat ook zeer laagfrequent geluid efficiënt geabsorbeerd wordt. Bovendien kan de COUSTbase ook als decoratief element gebruikt worden. 

Het resultaat

De resterende ruimtes werden op vraag van de klant telkens aangepakt door middel van grote wandpanelen (COUSTpanels) met prints die door de marketingafdeling van Sibomat zelf werden aangeleverd. Wij plaatsten de panelen in een eerste fase zonder print, zodat het akoestische probleem reeds van de baan was. Later, nadat de klant op zijn eigen tempo geschikte afbeeldingen had kunnen ontwerpen, keerden we terug om de prints op de panelen te plaatsen. Het afgewerkte project ziet er in zijn geheel erg mooi uit. 

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: