RVA Brussel

RVA Brussel


Het probleem

In 2019 nam bouwbedrijf Wycor uit Wetteren opnieuw contact met ons op. In het verleden werkten wij reeds samen aan een project. Deze keer waren ze op zoek naar een geschikte partij om de akoestiek te verbeteren in de gerenoveerde eetzaal van het hoofdgebouw van de RVA in hartje Brussel. Bij ons waren ze natuurlijk aan het juiste adres.

De oplossing

De nagalmtijd in de eetzaal bedroeg wel 2,3 seconden, een zeer hoge nagalmtijd en dus absoluut onaanvaardbaar voor deze ruimte. In samenspraak met de interieurarchitecte van het project werd beslist om de ruimtes tussen de betonnen balken in het plafond volledig op te vullen met 12 akoestische plafondpanelen op groot formaat (ARTceilings). De klant wilde tegelijk gebruik maken van de mogelijkheid om indirecte ledverlichting te integreren in onze plafondpanelen. Voor de plaatsing zorgde de elektricien dus eerst voor ledstrips, verlaagd met 57 mm (de dikte van onze panelen). Zo konden wij onze akoestische plafonds hier mooi op aansluiten en de strakke look van het geheel behouden.

Het resultaat

Door het plaatsen van bijna 160 m² van onze akoestische materialen konden we na de plaatsing een nagalmtijd voorleggen van maar liefst 0,75 seconden! Een fenomenaal resultaat.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: