Restaurant Oogst

Restaurant Oogst


Het probleem

In het landelijke Assenede kunnen we de mooie villa terugvinden waarin restaurant “Oogst” van chef Axelle Moens zijn thuis heeft. Hier kan u genieten van gastronomische gastvrijheid in een prachtig groen kader, indien gewenst ook op het gezellige terras. De chef en haar team zien er nauwgezet op toe dat elk bezoek een onvergetelijke herinnering wordt. En een slechte akoestiek hoort daar natuurlijk niet bij. Daarom ging Axelle op zoek naar een esthetisch verantwoorde akoestische oplossing voor de grote zaal, en kwam zij bij ons terecht.

De oplossing

In het restaurant waren al 2 ‘akoestische schilderijen’ en een microgeperforeerd gyprocplafond aanwezig. Toch was de akoestiek nog zeer slecht zodra er veel volk in de ruimte aanwezig was (lees ook onze blog hierover). Onze vertegenwoordiger kon een nagalmtijd van 1 seconde opmeten. Deze reduceerden we tot 0,7 seconden, een optimalere nagalmtijd voor een gastronomisch restaurant. Hoe realiseerden we dit?

Het resultaat

De klant wenste graag een zelfgenomen foto te hergebruiken en op groot formaat te laten printen door ons. De foto hing nu ook reeds aan de muur in het restaurant, maar op een klein paneel. We zetten de foto om in zwart-wit en printten deze op groot formaat om een volledige wand te kunnen bedekken met onze akoestische wandbekleding op maat (ARTwall). Ook was de klant volledig overtuigd van de efficiënte werking van onze akoestische zuil ARTbase, die bovendien niet veel plaats inneemt en gemakkelijk verplaatst kan worden. Hier plaatsten we dan ook 3 zwarte exemplaren van. Door rekening te houden met het zwart-witte interieur met houtaccenten zorgden we ervoor dat onze akoestische oplossingen zeer mooi in het bestaande interieur werden geïntegreerd. De klant was dan ook erg lovend over het resultaat!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: