Restaurant De Loteling

Restaurant De Loteling


Het probleem

Eind 2018 namen de nieuwe eigenaars van voormalig restaurant de Zevenster (hernoemd naar “De Loteling”) in Schilde contact met ons op in verband met de verbouwing van hun zaak. Zij wilden niet enkel het interieur aanpakken, maar er ook voor zorgen dat hun drukbezochte zaak akoestisch optimaal voor de dag zou komen. We gingen langs om een galmmeting te doen, het pand te bekijken en te luisteren naar de wensen van de eigenaars. 

De oplossing

In de veranda bleek een galm aanwezig van 0,8 seconden, wat in een particuliere woning in principe een aanvaardbare en aangename nagalmtijd is. In een restaurant echter komen veel meer mensen tegelijk samen om te praten en plezier te maken. De grote glaspartijen en de dicht bij elkaar staande tafeltjes zorgden in combinatie hiermee dan ook voor het ontstaan van veel lawaai (lees ook onze blog hierover).

De eigenaars hadden al goed nagedacht over mogelijke akoestische oplossingen. Hun wens was om een ouderwetse, diepe nis in het plafond weg te werken met akoestisch materiaal. We besloten dan ook om deze volledig met ons akoestisch plafond ARTceiling te bedekken. De kabels van de verlichting konden op die manier ook meteen op de juiste plaats worden gelegd. De plaatsing van ons akoestisch plafondpaneel zorgde voor een erg strak resultaat en een nagalm van nog maar 0,5 seconden!

Het resultaat

In het restaurant had men last van een iets hogere nagalmtijd van 0,9 seconden. Deze reduceerden we tot 0,7 seconden. Omwille van het grote volume van deze ruimte waren hiervoor heel wat vierkante meters van ons materiaal nodig. De eigenaars wensten graag de verschillende houten balken tegen het plafond te behouden, en dus gingen we op zoek naar andere mogelijke oplossingen. We plaatsten uiteindelijk verschillende ARTwalls (wandbekleding op maat) in een zwarte kleur in overeenstemming met het bestaande interieur. Deze wandbekleding werd telkens mooi uitgelijnd met andere aanwezige elementen zoals de ramen etc. We trokken de elektrische kabels doorheen onze akoestische wandbekleding zodat de wandverlichting achteraf hierop zou kunnen worden geplaatst.

Tot slot plaatsten we nog een akoestisch wandpaneel (ARTpanel) aan de inkomdeur en twee akoestische plafondpanelen (ARTceilings) boven de kassa en de inkom. Een heel mooi akoestisch resultaat in een zeer gezellig en stijlvol kader was het resultaat van deze doordachte verbouwing!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: