Psychiatrisch centrum Sleidinge

Psychiatrisch centrum Sleidinge


Het probleem

In het Psychiatrisch centrum Gent-Sleidinge had men last van een zeer slechte akoestiek. Meer bepaald in de Lieven Bauwens-zaal, een zaal waar belangrijke vergaderingen in plaatsvonden. Het houden van deze vergaderingen werd dus bemoeilijkt omdat men elkaar niet zo goed kon verstaan. We gingen langs om een oplossing voor te stellen en kregen het vertrouwen om de opdracht tot een goed einde te brengen.

De oplossing

We pakten twee ruimtes aan. In de ene ruimte plaatsten we drie grote, mooie akoestische plafondpanelen (ARTceilings) van 122 x 450 cm groot met effen witte doeken. Hierin integreerden we 1 doorvoer voor de elektriciteit van de rookmelder. De tweede ruimte voorzagen we van 2 ARTceilings van 300 x 200 cm, eveneens in effen witte doeken om zo onopvallend mogelijk in de ruimte te integreren.

Het resultaat

Alle ceilings werden uitgelijnd ten opzichte van elkaar en mooi gecentreerd in de ruimte. Door de plaatsing van onze kwalitatieve absorberende materialen werd een nagalmtijd van bijna 1,7 seconden zo gereduceerd tot een aangename, normale nagalmtijd van maar 0,8 seconden. Vergaderingen in deze belangrijke zaal konden nu weer in alle rust plaatsvinden met een optimale akoestiek. 

Gebruikte producten


Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: