Particulier Reet

Particulier Reet


Het probleem

In het voorjaar van 2020 werden we gecontacteerd voor een galmmeting in een moderne, met zorg ingerichte gezinswoning te Reet. De bewoners hadden last van galm in de leefruimte, het bureel, de traphal en het toilet. Een galmmeting was dus zeker nodig om de benodigde aantallen m² akoestisch materiaal te kunnen berekenen.

De oplossing

De leefruimte met vide naar de dressing van de eigenaar liet een nagalmtijd van 1,5 seconden optekenen. Om deze terug te dringen naar 0,8 seconden plaatsten we op vraag van de klant een akoestisch plafondpaneel (ARTceiling) in de vide, op 5,5 meter hoogte. Hierbij integreerden we moeiteloos drie doorvoeren voor de elektriciteit van de verlichting. In het bureel, dat door de eigenaar dagelijks werd gebruikt, was jammer genoeg een galm van 1,2 seconden aanwezig. Deze galmtijd brachten we terug naar 0,7 seconden zodat ook conference calls hier comfortabel zouden kunnen worden gevoerd. Het toilet kleedden we aan met een akoestisch wandpaneel (ARTpanel) met een ludieke foto. 

We zijn tevreden van het resultaat, zeker van de mooie foto in de traphal. De geluiden van en naar boven zijn sterk gedempt en het is een stuk aangenamer in de slaapkamer. In de hal is er nog een galm, sterk verbeterd maar we hebben daar ook veel minder vierkante meters genomen dan wat geadviseerd werd. Plaatsing is heel vlot verlopen, professionele en aangename mensen om mee samen te werken. Mijn vriendin is interieurarchitecte en zal COUST zeker aanraden indien er zich een opportuniteit voordoet. Alvast bedankt voor jullie professionele afhandeling.

Particulier - Reet

Het resultaat

In de traphal bleek de akoestiek het slechtst. Hier konden we een nagalmtijd opmeten van maar liefst 2,1 seconden! Om de akoestiek hier te verbeteren koos de klant om te beginnen voor onze wandbekleding op maat (ARTwall) om de smalle muur vlak boven de trap volledig te bedekken. De klant leverde hiervoor een familiefoto aan op groot formaat zodat we het paneel hiermee konden bedekken. Qua m² materiaal was dit echter nog zeker niet voldoende (er was bijna 14 m² materiaal nodig). Daarom plaatsten we een extra akoestisch plafondpaneel (ARTceiling) in deze ruimte, mooi aansluitend op de ARTwall aan de muur. Onze vakmensen integreerden hier bovendien elektriciteit in voor het alarm, de verlichting en de wifi-armatuur. De klant was na afloop van de werken dan ook erg tevreden over onze gedetailleerde en professionele aanpak van hun probleem!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: