Particulier Lichtervelde

Particulier Lichtervelde


Het probleem

Een moderne woning met grote glaspartijen, een vide, veel harde materialen, weinig textiel (tapijt, gordijnen, …), een minimalistische inrichting, … Komt dit je bekend voor? Inderdaad, steeds meer woningen worden volgens dit principe gebouwd/verbouwd en ingericht. De akoestische problemen zoals galm en slechte verstaanbaarheid die dit met zich mee brengt worden bij het (ver)bouwen echter te vaak over het hoofd gezien. Zo ook bij deze woning in Lichtervelde. COUST werd er aangenomen om de akoestiek in de leefruimte te optimaliseren.

De oplossing

Tijdens het bezoek van onze specialist werd een galmtijd van 1,6 seconden opgemeten. Er was in totaal maar 11 m² van ons akoestisch materiaal nodig om de galm in zowel de eetkamer, de vide als de keuken optimaal te kunnen opvangen. We besloten om de akoestische materialen te verspreiden over de drie betreffende delen: eetplaats, keuken en vide. Een vide werkt immers als een soort koker waarin het geluid naar boven toe blijft weerkaatsen. Het is dan ook essentieel dat het geluid daar ook geabsorbeerd wordt.

We zijn tevreden over de plaatsing en het resultaat.

Particulier - Lichtervelde

Het resultaat

Onze installateurs monteerden een mooie, grote ARTwall (akoestische wand op maat) op 5,5 m hoogte, die het geluid op de juiste plek absorbeert. Boven het keukeneiland en boven de eettafel werden twee ARTceilings (plafondpanelen) geplaatst. Boven de eettafel werden vier doorvoeren voorzien voor de hanglampen bevestigen. Het eindresultaat kan gewoonweg prachtig genoemd worden. De tevreden klant kon dit enkel maar bevestigen!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: