Particulier Kalmthout

Particulier Kalmthout


Het probleem

In Kalmthout, te midden van het groen, staat deze prachtige nieuwbouwvilla. De ideale woonst voor een gezin met kinderen: grote, open ruimtes en grote glaspartijen met zicht op de tuin en het omliggende groen. Maar er zat een addertje onder het groene gras: de galm in de open keuken met schuin hellend dak bleek voor de bewoners erg storend en vermoeiend. COUST schoot meteen te hulp.

De oplossing

De nagalmmeting in de keuken en eethoek toonde aan dat er een galm aanwezig was van 1,9 seconden. In samenspraak met de klant deden we een voorstel om de galmtijd te laten zakken naar 1 seconde. Hiervoor zou een 15-tal m2 van ons materiaal nodig zijn. De klant besliste evenwel om slechts +- 10 m2 te laten installeren, vermits de ruimte nog grotendeels gedecoreerd moest worden. 

Een onopvallende plaats vinden voor deze 10 m2 was echter allerminst evident, gezien de vele glaspartijen en de balkenstructuur van het dak. We benutten daarom de twee lange vrije muren boven de keuken en het raam om de weerkaatsingen voldoende te kunnen absorberen. Het op maat gemaakte wandpaneel boven het raam (ARTwall) werd ter plaatse trapeziumvormig gemaakt, net zoals de muur zelf. Hier levert COUST absoluut maatwerk als geen ander! Haaks op deze ARTwall installeerden we vervolgens het andere wandpaneel, deze sluiten nu strak op elkaar aan.

 

Het resultaat

In de zithoek plaatsten we tot slot nog een akoestisch wandpaneel (ARTpanel) met een imposante print van een leeuw. Hiermee werd (op vraag van de klant) wel slechts de helft geplaatst van het nodige materiaal (5 i.p.v. 10 m2) in deze hoek van de kamer. Toch werd in de hele ruimte een significante verbetering van de akoestiek waargenomen.

Gebruikte producten


Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: