Nieuwbouwwoning Edegem

Nieuwbouwwoning Edegem


Het probleem

In deze prachtige nieuwbouwwoning te Edegem constateerde onze akoestisch specialist een zeer groot galmprobleem in de leefruimte en in de gang. De woning is gebouwd rondom een kleine patio, waardoor er een aantal erg grote glaspartijen recht tegenover elkaar staan. Glas is een zeer slecht materiaal wanneer het de akoestiek betreft, het versnelt het weerkaatsende geluid immers nog meer. In de hedendaagse architectuur wordt veel gebruik gemaakt van glas om zo veel mogelijk lichtinval te creëren, wat jammer genoeg nefast is voor de akoestiek. De elegante inrichting van de woning met weinig tierlantijnen zorgt bovendien niet voor veel absorptie van de overbodige geluidsgolven. Onze zachte absorptiematerialen waren m.a.w. broodnodig.

De oplossing

In de woonkamer plaatsten we een grote naadloze ARTceiling (plafondpaneel) van ongeveer 15 m². Boven de zithoek zorgt dit voor een optimale akoestiek omwille van de snelle en efficiënte absorptie van de geluiden van bezoekers, spelende kinderen, de televisie etc. In de eetkamer werd een ARTpanel (akoestisch wandpaneel) opgehangen met een foto uit het eigen archief van de bewoners. Om het galmprobleem in de gang/traphal op te lossen koos de klant voor een smalle, verticale ARTpanel met print.

Het resultaat

In de woonkamer en eetkamer kunnen de bewoners nu naar hartelust leven, spelen en eten. Bij het afdalen van de trap in de gang lacht de prachtige print van de CN Tower in Toronto je tegemoet. Niet alleen de akoestiek is hier nu optimaal, ook het interieur heeft er met het wandpaneel een echte eyecatcher bij gekregen. Dat de foto's uit het eigen archief van de bewoners komen, zorgt bovendien voor een leuke persoonlijke touch. De klant was dan ook meer dan tevreden.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: