Medisch Huis Colin

Medisch Huis Colin


Het probleem

In dit wijkgezondheidscentrum in Antwerpen werden door COUST acoustics reeds meerdere kabinetten akoestisch geoptimaliseerd door middel van verschillende wandpanelen (ARTpanels) met print. In mei 2018 werd het tijd om ook de achterbouw van het gebouw aan te pakken.

De oplossing

In de grootste ruimte, die gebruikt wordt als lunch- en vergaderruimte, werd door onze expert een nagalmtijd van 1,5 seconde gemeten. Met 16 m2 van onze absorptiematerialen konden we deze nagalmtijd terugbrengen tot 0,7 seconden. We plaatsten hiervoor twee wandpanelen (ARTpanels) en één plafondpaneel (ARTceiling) met doorvoeren voor de lamp. We moesten hierbij rekening houden met een plafondhoogte van 4 meter boven de eettafel, alsook met vele kleine trapjes, wat de plaatsing er niet eenvoudiger op maakte.

In het aanpalende halfopen kantoor plaatsten we onze akoestische zuil ARTbase om het geluid te dempen. Een ARTbase neemt niet veel plaats in maar beschikt wel meteen over 2,5 m2 absorptieoppervlakte, wat erg voordelig is. De multifunctionele bureauruimte, met een glazen wand, had last van een nagalmtijd van 1,3 seconden en werd opgesmukt met een wandpaneel.

 

“Wij zijn heel tevreden van het resultaat en van de samenwerking! “

Katie Steenackers - Medisch Huis Colin

Het resultaat

Het kabinet van de psychologe tot slot kon op zijn beurt wat meer confidentialiteit gebruiken. We optimaliseerden er de akoestiek aan de hand van een wandpaneel met print (ARTpanel) zodat de gesprekken er weer in alle vertrouwelijkheid konden plaatsvinden. Het personeel van Medisch Colin was ons erg dankbaar voor de aangename werkruimte die wij voor hen creëerden.

Gebruikte producten


Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: