Leiepoort Deinze

Leiepoort Deinze


Het probleem

In 2019 nam iemand van Leiepoort Deinze contact met ons op, een middelbare school in het centrum van Deinze. Op de campus van Sint-Hendrik hadden ze een grote kapel omgebouwd tot polyvalente ruimte die nu eens dienst deed als klaslokaal, dan weer als receptieruimte,... Er was reeds een geperforeerd gyproc plafond aanwezig, maar dit had de akoestiek in de ruimte niet verbeterd. Het was dus aan ons om een einde te maken aan deze situatie en de akoestiek hier definitief te verbeteren.

De oplossing

Bij de galmmeting konden we nog steeds een nagalmtijd van wel 1,8 seconden meten. Dit is een erg onaangename situatie om veel mensen in samen te laten komen. De verschillende oplossingen werden besproken met de directie: we zouden de nagalmtijd terugbrengen naar 1 seconde. Geen optimale situatie met een galmtijd van 0,8 seconden, maar toch een enorme verbetering die in het verschiet lag.

Het resultaat

Aangezien het plafond reeds ingenomen werd door de geperforeerde gyproc platen, konden we enkel oplossingen voorzien op de wanden en zelfs de meubels. Hier zijn we creatief mee omgesprongen. Helemaal vooraan de zaal plaatsten we een heel grote akoestische wandbekleding (ARTwall) die gebruikt zou worden als beamerwand. Aan de linkerkant van de zaal werden enkele akoestische wandpanelen (ARTpanels) geplaatst in dezelfde zwarte kleur als de muren. Het geheel werd afgewerkt met enkele ARTpanels die perfect op de achterkant van een aantal aanwezige kasten werden aangebracht, ook in het zwart. Zo brachten we in totaal 40 m² extra akoestisch materiaal in de ruimte, waardoor de akoestiek nu wél voldoende verbeterd was. De klant was dan ook zeer tevreden met onze aanpak en het resultaat.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: