Johannes XIII-Seminarie

Johannes XIII-Seminarie


Het probleem

In Leuven, vlakbij Gasthuisberg en het Lemmensinstituut, ligt het Johannes XIII-seminarie. Hier kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een priesteropleiding. De seminaristen krijgen er niet enkel opleiding, maar verblijven er ook. We werden gecontacteerd om de akoestiek te verbeteren in de eetzaal. Deze bakstenen ruimte werd sober en functioneel ingericht en bood hierdoor niet veel absorptieoppervlakte om galm op te vangen. Precies deze galm wilden wij uit de wereld helpen.

De oplossing

Onze akoestische adviseur ging op bezoek om een galmmeting uit te voeren. Hierbij werd duidelijk dat de ruimte last had van een nagalmtijd van 1,6 seconden. Erg onwenselijk in een ruimte waar men in alle rust een lunchpauze wil nemen. In overleg met de klant besloten we de galmtijd te streven naar een nagalmtijd van maximaal 1 seconde. Dit konden we bereiken voor meer dan 19 m² van onze materialen te plaatsen.

 

Het resultaat

De klant koos voor een compositie van wandpanelen (ARTpanels) in verschillende afmetingen en kleuren. Voor de kleuren baseerden we ons op het reeds aanwezige kleurenpalet in het salon. Tot slot voegden we in de hoeken aan de glazen binnenramen nog twee akoestische zuilen (ARTbase) toe om het geluid extra op te vangen. 

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: