Huisartspraktijk Jan Fransis

Huisartspraktijk Jan Fransis


Het probleem

Niet enkel nieuwbouwwoningen of moderne glazen gebouwen kunnen lijden onder een slechte akoestiek. Ook gewone woningen met vlakke bepleistering en vele harde materialen in de inrichting kunnen hier last van ondervinden. Dit was ook het geval bij de huisartsenpraktijk van Dr. Jan Fransis. Toen het najaar van 2017 aanbrak, besloot hij de akoestiek in zijn praktijk door ons te laten verbeteren. Zowel in zijn praktijkruimte als in de wachtzaal ervaarde hij immers een erg onaangename kille klank en galm.

De oplossing

En hij had absoluut gelijk: de nagalmmeting van onze akoestische specialist ter plaatse wees op een nagalmtijd van 1,1 seconde in het dokterskabinet en 1,5 seconde in de wachtruimte. Een nagalmtijd van 1,1 seconde in een dokterskabinet is veel te hoog om op een comfortabele manier vertrouwelijke gesprekken te kunnen voeren. Twee op maat gemaakte plafondpanelen (ARTceilings), één boven het bureau en één boven de onderzoekstafel, maakten definitief komaf met de galm en reduceerden deze tot 0,7 seconden.

Het resultaat

Ook in de wachtruimte wensten we de galm te reduceren tot 0,7 seconden. Hiervoor brachten we een plafondpaneel aan over bijna de gehele lengte van de ruimte. Voor extra absorptieoppervlakte installeerden we nog een onopvallende wandoplossing (ARTwall) op de muur naar de privéwoning, in een sobere beige kleur.

Gebruikte producten


Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: