HAP De Akkerhoorn

HAP De Akkerhoorn


Het probleem

Huisartsenpraktijk “De Akkerhoorn” werd in het najaar van 2017 opgericht door twee enthousiaste, vrouwelijke huisartsen. Toen de nieuwbouw eindelijk in gebruik genomen werd, bleek dat er door de strakke inrichting veel galm aanwezig was, wat resulteerde in een zeer slechte akoestiek. Om de privacy van de patiënten en dokters te kunnen garanderen, moest de akoestiek dringend verbeterd worden. Liefst door middel van een kwalitatieve en strakke oplossing.

De oplossing

Bij het uitvoeren van de galmmeting in de wachtruime, de receptie, de gang en en de praktijkruimtes werd een nagalmtijd van 1,6 seconden vastgesteld. Dankzij onze sterk absorberende akoestische panelen hebben we deze nagalmtijd overal kunnen reduceren tot maar liefst 0,7 seconden. Hoe realiseerden we dit?

Het resultaat

In de wachtzaal installeerden we een plafondpaneel op maat (ARTceiling), mét integratie van de elektrische kabels voor de grote ronde plafondlamp. Zo kon deze achteraf weer mooi op zijn plaats worden bevestigd. Boven de receptie plaatsten we eveneens een ARTceiling op maat, bovendien netjes uitgelijnd met het einde van het plafond. Voor de gang wensten de huisartsen een rustige bloemenprint, netjes opgedeeld in drie panelen om een drieluik te bekomen. En in de praktijk- en overlegruimte plaatsten we telkens een strak wandpaneel (ARTpanel), dat op voorhand in ons atelier werd geassembleerd. Zo boden we met COUST alweer een totaaloplossing voor een huisartsenpraktijk die kampte met een vervelende akoestiek.

Gebruikte producten


Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: