Groepspraktijk Loppem

Groepspraktijk Loppem


Het probleem

Aan de Steenbrugsestraat in Loppem (deelgemeente van Zedelgem) vinden we de Groepspraktijk terug. Artsen van verschillende disciplines werken hier samen in een prachtige nieuwbouw. De harmonie werd hier voor onze komst echter nog verstoord door een slechte akoestiek in de kabinetten en de wachtzaal. COUST to the rescue!

In de kabinetten zelf werden de gesprekken door de harde materialen en geringe absorptie versterkt. Een onbehaaglijke situatie dus, waarin vertrouwelijke gesprekken niet gemakkelijk te voeren zijn. Daarnaast zorgde de speelhoek in de wachtkamer voor geluiden die weergalmden doorheen het gehele gebouw, tot in de kabinetten zelf. Een mooi gebouw met een mooie inrichting, die niet tot zijn recht kwam... We wisten wat ons te doen stond.

De oplossing

In alle vijf de kabinetten en de wachtzaal werd de galmtijd opgemeten. Per ruimte werkten we een plan uit en een gedetailleerde offerte. Na goedkeuring hiervan ging COUST aan de slag. In de wachtzaal installeerden we enkele COUSTceilings (plafondpanelen) boven de speel-, zithoek en de gang. In elk kabinet werd ook een COUSTceiling geplaatst boven de bureaus om de geluiden zo dicht mogelijk bij de bron op te vangen. Hierbij werden de kabels van de hangende verlichting telkens netjes door ons paneel gehaald en perfect afgewerkt. Als aanvulling plaatsten we een COUSTpanel met een mooie print in één van de consultatieruimtes.

We zijn heel tevreden met het resultaat, ook de grote foto in kabinet 5 is heel geslaagd! Het is alleszins veel aangenamer werken nu.

Annik Ooghe - Groepspraktijk Loppem

Het resultaat

Zoals steeds kon COUST de beloofde resultaten voorleggen. Zowel de patiënten als dokters werken momenteel in een heel aangenaam kader waarin men vertrouwelijk kan praten en waarin herstel centraal staat.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: