Eikelhof

Eikelhof


Het probleem

Natuurdomein “Gerhagen” in Tessenderlo werd als eerste gebied in Vlaanderen bekroond met het Vlaamse kwaliteitslabel “Stiltegebied”. Een stiltegebied dient beschermt te worden omwille van de stilte en rust die er heerst. Stilte betekent hier niet de afwezigheid van geluid maar wel een aangenaam geheel van geluiden. Een gebied met een goede akoestische kwaliteit dus.

In deze rustige omgeving baat Petra Volders “Brasserie – Hotel Eikelhof” uit. Hier komen natuurliefhebbers genieten van een lekkere maaltijd of een ontspannend bezoek aan het hotel en de wellness. Toen eigenares Petra vorig jaar besloot haar zaak op te frissen, maakte ze een slimme keuze en pakte ze ook meteen de akoestiek in de eetzaal aan. Het hele jaar door zit de zaak immers zo goed als vol. Voor het personeel en de gasten was het aanhoudende lawaai onhoudbaar geworden, en in de context van dit Stiltegebied moest ook de brasserie een plaats van rust worden.

De oplossing

In de ruimte van bijna 1600 m³ konden we een galmtijd van 1,4 seconden vastleggen. Gezien de grootte van de ruimte stelden we voor om de galm te reduceren tot 0,9 seconden. Hiervoor moesten we 104 m² panelen uit ons COUST-assortiment strategisch verdelen over de ruimte.

Centraal over de hele lengte van de eetzaal plaatsen we een COUSTceiling van wel 22 (!) meter lang.  Ook aan de zijkanten van de zaal werden verschillende COUSTceilings geplaatst met doorvoeren voor de verlichting. Bij de speelhoek koos de klant voor een COUSTwall met een kleurrijke print, en boven het bankgedeelte installeerden we een grote COUSTwall met lampen. Het geheel werd aangevuld door een COUSTpanel met print.

Het resultaat

De zaak zou maar één week sluiten voor schilderwerken en aanpassingen aan de akoestiek. Door vlot samen te werken met de andere aannemers zorgden we voor een tijdige oplevering, en bovendien een schitterend resultaat: een nieuw “Stiltegebied” met een aangename akoestiek. En dus ook: zeer tevreden klanten!

 

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: