Dokterskabinet Céline Toussaint

Dokterskabinet Céline Toussaint


Het probleem

Een dokterskabinet met akoestische problemen. Zo zijn er jammer genoeg erg veel (lees ook onze blog hierover). Ook Dr. Céline Toussaint had last van galm en een slechte akoestiek in haar dokterspraktijk. Daarom nam ze in de lente van 2018 contact op met COUST acoustics. We bekeken foto’s van de betreffende ruimte en ontvingen de exacte afmetingen ervan. Op basis hiervan berekenden we hoeveel m2 van ons akoestisch materiaal we in de ruimte zouden moeten brengen om de akoestiek er te optimaliseren. We kwamen op 7 m2 benodigd materiaal.

De oplossing

De klant wilde graag enkele akoestische wandpanelen (ARTpanels) met print door ons laten plaatsen. Aan de muren bleek echter niet zo veel vrije ruimte om akoestische wandpanelen te hangen. Er waren reeds eiken meubels en een maatwerkkast in MDF aanwezig, en dus rekende de klant ook op een bepaalde geluidsabsorptie door deze houten meubels. Zeker niet gek, maar we probeerden hoe dan ook de oppervlakte van onze akoestische wandpanelen te maximaliseren. We plaatsen uiteindelijk bijna 7 m2 materiaal.

Het resultaat

Na uitgebreide communicatie met de klant (zonder galmmeting ter plaatse) werd besloten om de vrije ruimte aan de wanden zo goed mogelijk te benutten. We plaatsten 2 kleinere wandpanelen (ARTpanels) van 120 x 90 cm, en 1 groot wandpaneel van 300 x 150 cm. Dit laatste paneel moest mooi (maar nipt) gecentreerd worden tussen de kast, de intercom en het raam. Alle wandpanelen werden bekleed met prints die de klant ons doorstuurde of had gekozen in de database van Shutterstock. Enkele tropische landschappen mochten de dokterspraktijk opfleuren. Wij voerden enkele kleine retouches uit zoals het rechtzetten van de horizon zodat de afbeeldingen het best tot hun recht zouden komen. De dokterspraktijk voelt nu meer als een oord waar men ontspannen kan vertoeven in een tropisch sfeertje.

Gebruikte producten


Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: