Akoestische problemen in een dokterspraktijk

Akoestische problemen in een dokterspraktijk

“Wij hebben een dokterspraktijk waarin de gesprekken in de consultatieruimte te horen zijn tot in de wachtruimte en andersom. Dit is erg storend en biedt niet voldoende privacy. Kunnen jullie ons helpen?”

Bijna elke week ontvangen wij deze vraag van onze klanten. En heel vaak is ons antwoord “ja!”. In deze blog geven we graag een duidelijk maar genuanceerd antwoord op deze al bij al niet zo eenvoudige vraag...

Eerst en vooral moet vastgesteld worden over welk akoestisch probleem er precies sprake is.

Heeft u last van geluid dat uit de wachtruimte de consultatieruimte binnenkomt of andersom, dan spreken we van een isolatieprobleem. Wil je de geluidsoverdracht tussen twee ruimtes een halt toeroepen? Dan zal je de betreffende wanden of deuren extra akoestisch moeten isoleren met hard materiaal, bv. door geluidswerende deuren of een extra voorzetwand te (laten) plaatsen. Het spreekt voor zich dat dit enkele serieuze werken met zich meebrengt, die in een afgewerkte ruimte vaak niet gewenst zijn.

Heeft u last van een holle klank in de ruimte en blijven geluiden er te lang weerkaatsen, dan spreken we van een galmprobleem. COUST acoustics is gespecialiseerd in het oplossen van galmproblemen door middel van het plaatsen van hoogkwalitatief absorptiemateriaal in de vorm van bijvoorbeeld wand- of plafondpanelen. De materialen die wij gebruiken zijn zacht en absorberen bijna 100% van de geluidsgolven die ermee in contact komen.

Het mag duidelijk zijn dat een slechte isolatie en nagalm twee verschillende problemen zijn die niet met hetzelfde product opgelost kunnen worden. Daarom zullen wij nooit beloven dat onze producten de geluidsoverdracht tussen twee ruimtes tegengaan.

Wat doen onze producten dan wél? Zij absorberen de overtollige, weerkaatsende geluidsgolven, waardoor het aantal decibels in de ruimte daalt. Zo blijven er minder geluidsgolven over die nog door de muur kunnen worden overgedragen. Op deze manier hebben onze producten onrechtstreeks een erg gunstig effect op de geluidsoverdracht tussen twee ruimtes. De vele succesvolle realisaties in dokterspraktijken die wij reeds op onze naam mochten schrijven, zijn hier het bewijs van.

Wenst u dus liever geen ingrijpende werken laten uitvoeren aan uw praktijkruimte of wachtzaal, maar wel genieten van een optimale akoestiek? Dan kunnen onze akoestische oplossingen ook helpen bij het wegwerken van een mogelijk isolatieprobleem in uw dokterspraktijk.

Benieuwd of onze akoestisch absorberende panelen de juiste oplossing voor u zijn? Bel of mail ons (info@coust.com), wij stellen u de juiste vragen en helpen u verder op weg.

Bekijk hier  enkele van onze realisaties in praktijkruimtes.Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: