Dokterscentrum Deinze

Dokterscentrum Deinze


Het probleem

Een tijdje terug werd deze woning in Deinze door de dokters (vader en zoon) Johan en Cédric De Jaeger in samenwerking met projectinrichter De Moor tot een prachtige dokterspraktijk omgebouwd. De strak ingerichte ruimtes werden met mooie, eerlijke materialen afgewerkt, waaronder veel harde materialen. Het pand had dan ook af te rekenen met een heel slechte akoestiek. Zowel aan de ontvangstbalie, in de wachtruimte als in de praktijkruimtes weergalmden de gesprekken door de hele ruimte. Een oplossing drong zich op. Patrick De Moor nam hiervoor contact op met COUST.

De oplossing

Het onthaal werd aangepakt door de plaatsing van een plafondpaneel (ARTceiling) erboven, perfect uitgelijnd met de ontvangstbalie zelf. Boven de stoelen in de wachtkamer plaatsten we twee wandpanelen (ARTpanels) in effen wit, om het strakke effect van het interieur niet te doorbreken. Deze ARTpanels absorberen de geluiden meteen bij de geluidsbron, waardoor de geluidsgolven niet kunnen weerkaatsen in de ruimte en er zo geen vervelende galm ontstaat. Gesprekken zijn zo niet meer hoorbaar tot in de praktijkruimtes.

De drie praktijkruimtes werden op hun beurt akoestisch geoptimaliseerd door de plaatsing van ARTceilings boven de bureaus en de onderzoekstafels. De afmetingen en locatie van de ARTceilings werden uiteraard aangepast aan de vereisten van elke ruimte (zowel op esthetisch als akoestisch vlak).

Het resultaat

Zowel de patiënten als de dokters kunnen in deze praktijk weer opgelucht ademhalen. De vertrouwelijke gesprekken zijn nu niet meer hoorbaar voor iedereen, waardoor men zich weer op zijn gemak kan voelen. Onze klant was dan ook erg tevreden met het resultaat.

 

Gebruikte producten


Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: