Welzijnshuis Roeselare

Welzijnshuis Roeselare


Het probleem

In het Welzijnshuis van Roeselare kan je terecht met elke welzijnsvraag. In het lichtrijke, vier verdiepingen tellende gebouw kan je het OCMW terugvinden en de welzijnsdiensten van de stad. Naast de kantoorruimtes zijn er talrijke gespreks- en consultatielokalen terug te vinden. Specifiek voor deze lokalen klopte men bij ons aan om privacy en gemoedsrust te creëren door middel van een akoestische oplossing.

De oplossing

Omdat het 22 lokalen betrof, verspreid over het gebouw en allemaal op verschillende tijdstippen in gebruik, voerden we in één gesprekslokaal (met een representatieve grootte) een galmmeting uit. Voor deze ruimte maakten we een ARTpanel (wandpaneel) op maat met print van +- 3 m². De ervaring van de klant was dermate positief dat wij ook de resterende 21 lokalen mochten aanpakken! In elk lokaal plaatsten we een ARTpanel met print.

We krijgen zeer veel lof over de akoestische panelen in het Welzijnshuis. Ook de samenwerking met de installateurs verliep zeer vlot. Laat zeker niet na om - als het past - eens binnen te springen!

Welzijnshuis Roeselare

Het resultaat

Hiervoor moesten we eerst grondig de afmetingen en indeling van elk lokaal bekijken (geen twee lokalen waren immers hetzelfde). Omwille van de bezettingsgraad van de ruimtes konden we dit echter enkel van op afstand doen. Een ware opgave, maar door nauwkeurige communicatie met de klant slaagden we erin om voor elk lokaal de perfecte afmeting en locatie van het wandpaneel te bepalen op basis van het nodige aantal m² en de beschikbare ruimte aan de muren. We plaatsten zo in totaal 80 m² van ons absorberend materiaal.

Voor de prints werkte het Welzijnshuis samen met illustratrice Evelyn Verschoore, die voor elk wandpaneel een nieuwe illustratie uitwerkte. Een geslaagd resultaat, als je het ons vraagt!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: