Van Steenbrugge Advocaten

Van Steenbrugge Advocaten


Het probleem

Aan de rand van Mariakerke, omringd door groen, kunnen we het imposante, klassieke gebouw terugvinden waarin het gerenommeerde advocatenkantoor van Walter Van Steenbrugge zijn thuis heeft. Vanbinnen werd dit gebouw magnifiek gerestaureerd met veel glas en strakke oplossingen, maar ook met behoud van vele authentieke klassieke elementen. Zowel de vergaderruimte als het auditorium onder het dak van dit gebouw werden door COUST acoustics van een uitmuntende akoestiek voorzien. 

De oplossing

Deze twee ruimtes werden vaak gebruikt, maar niet tot vreugde van iedereen. Door de onaangename galm in de ruimtes waren deze blijkbaar helemaal niet aangenaam om bijeenkomsten in te organiseren. In de vergaderzaal bleek een nagalm van 1,4 seconden aanwezig, en in het auditorium bleef het geluid zelfs 2,7 seconden nagalmen…

De plaatsing is goed verlopen, de werken zijn proper uitgevoerd en we zijn zeer tevreden met het resultaat.

Tina Tavernier - Van Steenbrugge Advocaten

Het resultaat

Om de nagalmtijd in de vergaderzaal te halveren tot een aangename 0,7 seconden plaatsten we onze akoestische wandbekleding op maat (ARTwall) in één stuk, van 7,5 m² oppervlakte. Dit in een warm witte kleur om mooi in de rest van het interieur op te gaan. In het auditorium moesten we veel meer van onze akoestische panelen plaatsen om een nagalmtijd van 0,7 seconden te halen. De klant koos er voor een grote ARTwall van 4,7 x 2,8 meter groot, deze keer in een spierwitte kleur zodat deze ook zou kunnen fungeren als beamerwand. Deze 13 m² oppervlakte vulden we aan met vier volledig zwarte akoestische zuilen (ARTbase) op wieltjes om nog 10 extra m² absorptiemateriaal aan de ruimte toe te voegen. Een uitstekend resultaat, zowel visueel als akoestisch, en alweer twee ruimtes die nu met veel plezier in gebruik konden worden genomen!

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: