Uitvaartcentrum L. Van Kuyk

Uitvaartcentrum L. Van Kuyk


Het probleem

Met het oog op de optimalisering van hun dienstverlening, liet de zaakvoerder van dit uitvaartcentrum een nieuw pand volledig renoveren met de meest kwalitatieve materialen. Dit resulteerde in een volledig nieuw rouwcentrum dat met oog voor detail werd afgewerkt. Jammer genoeg bleek het geluid in de ceremonieruimte - een toch wel erg belangrijke ruimte - erg hol en koud. Gelukkig had de zaakvoerder dit snel in de gaten en riep hij COUST acoustics al vroeg in de renovatiefase ter hulp. 

De oplossing

Na een nagalmmeting ter plaatse en in overleg met de klant werd besloten om het plafond van de grote, mooie ceremonieruimte te bekleden met verschillende lange akoestische plafondpanelen op maat (ARTceilings). Ons maatwerk liet ons toe om de ARTceilings precies in lijn te plaatsen met de nog te installeren led-verlichting. Achter het spreekgestoelte plaatsten we additioneel nog een vrijstaand scherm (ARTscreen) in een effen stof. Het was meteen duidelijk dat de klank in de ruimte na de installatie een heel stuk warmer aanvoelde.  

Het resultaat

Ook voor de open ruimte waar koffietafels zouden plaatsvinden, werkte COUST acoustics een akoestisch plan uit. We plaatsten hier ook enkele plafondpanelen (ARTceilings) en een mooi wandpaneel (ARTpanel). Zo zorgden we ervoor dat de rust kon regeren in dit nieuwe uitvaartcentrum, waardoor familie en vrienden van overledenen de ruimte zouden krijgen om in alle sereniteit te rouwen. 

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: