Saelens

Saelens


Het probleem

Voor de nieuwe kantoren van bouwpromotor Saelens – Vandenberge in de Ijzerstraat in Aalter was Ivo Vandenberge op zoek naar adequate akoestische oplossingen. Op de grondplannen van de nieuwe kantoren waren immers veel glazen tussenwanden voorzien, en de inkomhal zou doorlopen in de open ruimte met vergadertafel en enkele bureaus. Zonder akoestische oplossingen zou men in deze open ruimte te maken krijgen met een slechte verstaanbaarheid tijdens meetings, door geluiden uit de inkom. De afzonderlijke kantoren zouden op hun beurt te maken krijgen met enorme weerkaatsingen van (telefoon)gesprekken op de glazen wanden.

De oplossing

Het kantoor werd opgevat als een strakke, moderne werkomgeving waarin een akoestische oplossing zo min mogelijk zou mogen opvallen. We besloten dan ook om verschillende akoestische COUSTceilings (plafondpanelen) te integreren in het interieur. In de grote, open ruimte, boven de lange vergadertafel en de bureaus ernaast, werden twee COUSTceilings van wel zes meter lang geïnstalleerd. Ook in de aparte vergaderruimte en kantoren werd telkens een COUSTceiling op maat geïnstalleerd. Voor de plaatsing tussen de glazen wanden moesten onze monteurs erg minutieus te werk gaan om niets aan het schrijnwerk te beschadigen.

Het effect van de doeken is duidelijk merkbaar! In de ruimte waar ze hangen is het geluid aangenaam en comfortabel om te werken, in de inkom waar er geen doeken hangen is de galm duidelijk merkbaar en storend, dus het is heel gemakkelijk te vergelijken. Uw mensen waren heel meewerkend en hebben proper werk afgeleverd.

Ivo Vandenberge - Saelens

Het resultaat

De plafondpanelen maken perfect deel uit van de strakke inrichting van dit kantoor. De verschillende doorvoeren die wij integreerden in de panelen, konden door de klant gebruikt worden om achteraf LED-stroken op te monteren, zowel recht als in zigzagvorm. Dit kantoor geniet nu van een nog mooiere uitstraling en sfeer dankzij onze producten. De klant was dan ook uiterst tevreden met het resultaat.

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

We leveren en plaatsen aan dezelfde prijs in heel België en Noord-Frankrijk.

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: