PCM Menen

PCM Menen


Het probleem

We werden door het Psychiatrisch Centrum van Menen gevraagd om de akoestiek in hun kantine aan te pakken. Ondanks de eerdere plaatsing van een akoestisch plafond door een andere firma, was het resultaat toch onvoldoende. Onze specialist ging ter plaatse om een galmmeting uit te voeren. Naast de hoge nagalmtijd en de vele negatieve geluidsreflecties, werd vooral in de hoge tonen een groot probleem gemeten. In een ruimte waar veel lawaai gemaakt wordt met bestek, glazen en servies én bovendien veel gepraat wordt, creëert dit natuurlijk een heel onaangename situatie.

De oplossing

Aangezien het plafond niet gebruikt kon worden, besloten we verschillende wanden uit te rusten met onze akoestische wandbekleding op maat (ARTwalls). In overleg met de klant werd gekozen voor een tweetal onopvallende exemplaren in warm wit, die mooi opgaan in de rest van het interieur. Voor de andere vier ARTwalls koos de klant levendige kleuren om de kantine tegelijkertijd een frisse toets te geven. We zorgden hierbij voor de doorvoer van de elektrische kabels van enkele schakelaars, een thermostaat en een klok doorheen onze wandpanelen.

Het resultaat

In totaal plaatsten we zo een 27 m² van ons akoestische materiaal in deze kantine. Na onze grondige aanpak van deze ruimte kon in deze ruimte opnieuw op een aangename manier geluncht en gedineerd worden. Onze klant was dan ook erg tevreden.

 

Gebruikte producten


X
Vraag nu een gratis offerte aan

T+32 9 296 46 10

Stel hier uw vraag: